Bel ons: 00800 00123456

Zorgen voor uw thuiswonende kwetsbare vader of moeder?

True-Kare
1. Zorgen voor uw thuiswonende kwetsbare vader of moeder?
2. Personenalarmering verlicht mantelzorgen

Door maatschappelijke veranderingen kent Nederland een steeds groter aantal thuiswonende kwetsbare ouderen. Behoort uw vader of moeder ook tot deze groep? En verleent u mantelzorg aan bijvoorbeeld uw moeder die zelfstandig thuis woont?

De druk van deze ouderenzorg kan op lichamelijk en psychisch vlak ontzettend hoog zijn. U doet wat u kunt, naast een voltijd baan, uw huishouden en familie en uw eigen leven. Maar toch maakt u zich voortdurend zorgen om de veiligheid van uw ouder(s). Kunnen zij wel nog veilig de trap op, of naar de voordeur om de post op te halen? Wat als ze vallen, en niet meer overeind kunnen komen? Kunnen zij zonder problemen naar de winkel om de hoek om boodschappen te halen, of op zondagmiddag een rondje in het park wandelen? Ook al hebben zij een rollator als ondersteuning bij het lopen, er kunnen altijd vervelende situaties ontstaan die om acuut ingrijpen en/of hulp vragen, zoals wanneer ze ongelukkig ten val komen of zich plotseling onwel voelen. Dit gebeurt meestal wanneer u niet in de buurt bent om te kunnen helpen. Dit is zeker geen aangename gedachte.

Een personenalarmering zou een oplossing voor de veiligheid van uw ouder(s) en een rustgevend gevoel voor u kunnen bieden.

In noodsituaties kan uw ouder met één druk op de knop direct in contact komen met u als mantelzorger (mantelzorgalarmering) maar bijvoorbeeld ookmet een aangesloten zorgcentrale. Er ontstaat dan spreek-luistercontact tussen uw ouder en u of een medewerker van de zorgcentrale. Op deze manier kan direct bepaald worden of en welke hulp ingeroepen dient te worden: snel en deskundig. Zo staat uw ouder of staan uw ouders er niet alleen voor. Alleen al het idee dat er eenvoudig alarm kan worden geslagen geeft u als mantelzorger een gerust gevoel en kan zo de last van uw mantelzorgtaken verlichten.

Personenalarmering maakt mantelzorgen lichter

Wilt u meer over personenalarmering weten? Neemt u dan contact met ons op. U kunt ons tevens e-mailen op info@teleforwarding.com, bellen via 088-0333000 of volg ons op Twitter.

Back To Top