Bel ons: 00800 00123456

Noodnummers nu ook voor melden van ‘seksuele intimidatie’

Eind april kopten de media een opmerkelijk bericht met als titel ‘Filmfestival Cannes zet noodnummer in voor seksuele intimidatie’.

Noodnummers in de hoedanigheid van 0800-telefoonnummers worden voor diverse situaties ingezet, denk aan rampen, ongelukken, storingen enzovoorts, echter een 0800-nummer voor het melden van ‘seksuele intimidatie’ is een nieuw fenomeen en daarom interessant om nader te bekijken.

0800-noodnummers

Het Franse 0800-nummer is bedoeld om seksuele intimidatie te bestrijden en dan in eerste instantie om te voorkomen dat het plaatsvindt en mocht het dan toch gebeuren dan kunnen slachtoffers en/of getuigen middels het gratis 0800-nummer zich melden. De slachtoffers en getuigen kunnen hier 24 uur per dag en 7 dagen per week hun verhaal doen en automatisch vindt centrale registratie plaats van het aantal meldingen, dat belangrijk is om te weten om het fenomeen ‘seksuele intimidatie’ intensief en effectief te kunnen bestrijden.

Ook voor organisaties die bewijzen en/of vermoedens hebben van het bestaan van ‘seksuele intimidatie’ op hun werkvloer, doen er goed aan om haar personeel ook een intern 0800-nummer aan te bieden dat 24 uur per dag gebeld kan worden en waar slachtoffers en getuigen zich kunnen melden door tijdens kantooruren een gesprek aan te gaan of buiten kantoortijd een klacht in te spreken.

Benieuwd of een 0800-noodnummer voor ‘seksuele intimidatie’ voor uw organisatie een bescherming biedt? Neem contact op met TeleForwarding voor een promo-actie om voor de duur van een half jaar een noodnummer te proberen.

Back To Top