Bel ons: 00800 00123456

Nationale telefoonnummers blijven van grote waarde voor reizigers

Goed nieuws voor alle reizigers die zich buiten hun landsgrenzen begeven en vanuit het buitenland moeten of willen bellen met het thuisfront! Vanaf 1 juli 2017 verbiedt Europese regelgeving het mobiele providers namelijk om nog langer om extra kosten te berekenen voor het bellen en mobiel internetten in het buitenland.

Voortaan geven mobiele abonnementen dekking in alle Europese lidstaten tegen het standaard vaste bundeltarief. Dit betekent dat bellen met het thuisland vanuit alle Europese lidstaten voor hetzelfde tarief binnen de belbundel wordt verrekend, dus geen extra kosten. Maar pas op! Wanneer je in het buitenland bent en je belt daar met een lokaal telefoonnummer (een voor jou buitenlands nummer), dan worden wel buitenlandse belkosten in rekening gebracht.

De reiswereld en nationale telefoonnummers

Voor reisorganisaties die een internationale klantenkring bedienen, maakt deze nieuwe Europese regelgeving het gemakkelijker om ook internationale klanten te bedienen en te binden door gebruik te maken van buitenlandse telefoonnummers uit de thuislanden van deze klanten/reizigers. De hierop binnenkomende telefoontjes worden 1:1 naar het hoofdkantoor doorgeschakeld. Denk bijvoorbeeld aan de zakelijke reisbureaus maar ook aan de sterk opkomende online reisbureaus.

Door het inzetten van telefoonnummers uit diverse landen kunnen reisorganisaties voortaan telefonische ondersteuning geven op nationale telefoonnummers uit landen waar hun klanten wonen en werken, zonder dat reizigers geconfronteerd worden met extra telefoonkosten in geval ze telefonische assistentie inroepen bij vragen of problemen aangaande hun (geplande) reis en/of verblijf binnen de Europese lidstaten. Ter plekke kunnen reizigers bellen met reisleiders, reisagenten of steunpunten op telefoonnummers uit hun thuisland zonder extra belkosten.

Reisorganisaties hebben nog maar één telefoonnummer per land nodig voor complete telefonische ondersteuning van vragen over het reisaanbod, tot reserveringen en assistentie bij problemen aan toe. Deze duidelijkheid wordt door de reizigers meer dan op prijs gesteld en draagt bij tot een optimale reiservaring.

Daarnaast hebben bellers voorkeur voor het bellen met een telefoonnummer dat bij het thuisland hoort omdat zij hiermee vertrouwd zijn, geen taalbarrière hebben en ook de angst voor extra telefoonkosten vervalt, wat voor reisorganisaties de weg vrij maakt voor extra loyaliteit aan hun reizigers.

Bent u als aanbieder van reizen voor internationale klanten geïnteresseerd in wat deze ontwikkeling voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een verkenningsgesprek en profiteer van onze speciale kortingsactie.

Back To Top