Telefonische Bereikbaarheid Met Een Vast Nummer Op Mobiel Via Softphone

Zakelijk vast nummer doorschakelen naar een softphone-app op de smartphone, hoe werkt dat?

Bellen en gebeld worden met een (inter)nationaal VoIP-nummer.

Veel organisaties bieden hun werknemers de mogelijkheid om te werken op verschillende locaties. Hoewel iedereen tegenwoordig wel mobiel te bereiken is, sluit deze vorm van telefonische bereikbaarheid op mobiel vaak niet aan bij de bedrijfsvoering en een optimale Customer Experience (CX).

In deze blog zetten we op een rij hoe je de zakelijke telefonische bereikbaarheid kunt optimaliseren door vaste nummers door te schakelen naar een softphone-app op de smartphone.

Wat zijn de voordelen van een vast nummer door te schakelen naar een softphone-app op mobiel?

Een vast nummer geeft allereerst een betere zakelijke uitstraling in vergelijking met mobiele nummers. Daarbij zijn deze nummers direct verbonden aan een regio (kengetal) of aan een land (nationaal landennummer, zoals bijvoorbeeld 088). Voor veel organisaties is deze uitstraling een belangrijke factor om klanten over te halen zaken met ze te doen.

Om deze voordelen te behouden en te combineren met werknemers die flexibel willen en moeten werken, is het kunnen doorschakelen van een vast nummer naar een softphone-app op mobiel noodzakelijk voor een goede telefonische bereikbaarheid. Bij uitbellen vanaf een smartphone met een vast nummer (zie hieronder hoe dat werkt), zien de klanten een inkomend gesprek vanaf het vaste nummer. Ook dat draagt bij aan het vertrouwen van professioneel zaken doen.

Virtuele zakelijke nummers hebben nog een ander groot voordeel: je kunt namelijk ook buitenlandse vaste nummers doorschakelen. Voor bellers uit het buitenland voorkomt dit extra internationale belkosten en behoud je de gewenste lokale uitstraling & telefonische bereikbaarheid naar de lokale markt.

Hoe werkt doorschakeling van vast naar mobiel?

 • Installeer een gratis softphone-app op jouw smartphone
 • Schakel één of meer (inter)nationale vaste nummers door naar jouw softphone-app op jouw smartphone
 • Gebruik de app voor zowel inkomende als uitgaande gesprekken
 • Kies vooraf met welk telefoonnummer je gaat bellen en de gebelde persoon zal het gekozen nummer in het display zien

Belangrijk om te weten dat het mobiele nummer altijd bereikbaar blijft zoals dat nu ook is.

Bonusvoordelen voor werkgevers

 • Je kunt als werkgever meerdere aaneengesloten gelijkluidende nummers (nummerreeksen) door verschillende werknemers laten gebruiken
 • Je kunt voor iedere medewerker – bij internationaal zaken doen – per land een nummer aanvragen en uit één of meerdere landen het vaste nummer doorschakelen naar de softphone-app.

Hoe zit het met de belkosten bij gebruik van (inter)nationale vaste nummers in een softphone-app?

 • Binnenkomende gesprekken op een nummer in de softphone-app zijn gratis voor binnenlandse gesprekken.
  Voorbeeld; Gesprekken uit België op een Belgisch nummer zijn gratis in de Softphone-app.
 • Binnenkomende gesprekken op een nummer in de softphone-app vanuit het buitenland zijn niet gratis.
  Voorbeeld; Gesprekken uit België op een Nederlands nummer zijn niet gratis in de Softphone-app.
 • Uitgaande gesprekken middels de softphone-app zijn ook niet gratis, wel zijn de kosten aanzienlijk lager dan de standaard tarieven voor (inter)nationaal uitbellen.
 • Gesprekken met jouw mobiele nummer vallen onder de voorwaarden van jouw belbundel en de gebelde persoon ziet jouw mobiele nummer in het display.

Wil je weten of virtuele lokale/nationale landennummers interessant kunnen zijn voor jou of jouw bedrijf? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en laat je informeren over de mogelijkheden.

 

Back To Top