Bel ons: 00800 00123456

Buitenlandse telefoonnummers van grote waarde voor de transportsector

Goed nieuws voor alle internationale vrachtwagenchauffeurs die dagelijks in het buitenland verblijven en van daaruit moeten of willen bellen met het thuisfront. Vanaf 1 juli 2017 verbiedt Europese regelgeving het mobiele providers namelijk om nog langer extra kosten te berekenen voor het bellen en mobiel internetten in het buitenland (binnen de lidstaten van Europa).

Voortaan geven mobiele abonnementen dekking in alle Europese lidstaten tegen het standaard vaste bundeltarief. Dit betekent dat bellen met het thuisland vanuit alle Europese lidstaten voor hetzelfde tarief binnen de belbundel wordt verrekend, dus geen extra kosten. Maar pas op! Wanneer je in het buitenland bent en je belt daar met een lokaal telefoonnummer (voor jou buitenlandse telefoonnummers), dan worden wel buitenlandse belkosten in rekening gebracht.

Buitenlandse telefoonnummers: bespaar op belkosten

Alle transportbedrijven met buitenlandse belangen doen er goed aan deze nieuwe regel als kostenbesparing voor zichzelf en hun chauffeurs door te voeren. Door aan elk van de buitenlandse vestigingen/steunpunten/partners een apart telefoonnummer uit de thuislanden van de chauffeurs te koppelen, wordt er al aanzienlijk bespaard op de kosten van dure internationale telefoongesprekken. Bijvoorbeeld een Nederlandse chauffeur, die zich binnen een lidstaat van Europa bevindt, belt naar een vestiging in Duitsland op een Nederlands telefoonnummer dat gekoppeld is aan die Duitse vestiging en gesprekken hiernaar doorschakelt. Dit telefooncontact valt binnen de kosten van de belbundel van de chauffeur, in dit geval dus geen extra kosten. Evenzo belt een Poolse chauffeur dan met een Pools telefoonnummer dat ook gekoppeld is aan, en doorschakelt naar, diezelfde Duitse vestiging en ook dat zonder extra internationale belkosten voor de chauffeur.

Het is een kwestie van eenmalig inrichten en daarna maximaal profijt hebben van deze nieuw ingevoerde regelgeving met betrekking tot het bellen vanuit het buitenland. Weten hoe? Neem dan contact met ons op voor een verkenningsgesprek en profiteer van onze speciale kortingsactie.

Back To Top